dania główne 22.01.2022

kasza jaglana z dynią w powolnej kuchence

40 min
5 porcji
Kasza jaglana z dynią w powolnej kuchence
minadezhda, stock.adobe.com
0

Jesienią kasza jaglana z dynią jest szczególnie popularna. Gotuje się go w mleku, w wodzie, z rodzynkami i innymi dodatkami. Proponuję ugotować apetyczne danie w powolnej kuchence. Jest to tak proste, że nie będziesz już chciał wracać do zwykłych opcji.

Składniki

  • proso - 1,5 szklanki
  • Dynia - 350 g
  • mleko - 300 ml
  • woda (gotowany) – 300 ml
  • cukier - 4 art.
  • sól - 0,5 łyżeczka
  • wanilia - na czubku noża
  • masło - 50 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przepłucz proso pod bieżącą wodą i zalej wrzącą wodą przez 1 minutę.

Obierz dynię z nasion i skórki, pokrój w drobną kostkę.

Wlej dynię, proso, masło, sól, cukier i wanilinę do miski multicookera.

Wlej ciepłe mleko i wodę. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 30 minut w programie "gotowanie".

Po sygnale włącz tryb "podgrzewania" na 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy