Najsmaczniejsze i najbardziej aromatyczne żeberka wieprzowe będą oczywiście na węglach, z dymem. A wcześniej nadal musisz je odpowiednio marynować. A następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak to zrobić, aby wszyscy byli zachwyceni.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 2 kg
- cebula - 3 kawałki
- pomidory - 4 kawałki
- Olej roślinny - 2 art.
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
- oregano - 1 łyżeczka
- bazylia - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 CZ. l
- Zieleń - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w krążki, pomidory w plasterki i posiekaj warzywa.
Dodaj wszystkie przyprawy i olej, włóż żeberka do tej mieszanki, wymieszaj i pozostaw na półtorej godziny.
Piecz żeberka na suchym ruszcie na węglu drzewnym do miękkości, obracając od czasu do czasu-około pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy