Jeśli możesz zrobić paszteciki z ryb lub owoców morza, dlaczego nie spróbować zrobić ich z paluszków krabowych? Ten pomysł po raz pierwszy przyszedł mi do głowy od dłuższego czasu i od tego czasu okresowo zaskakuję domowników oryginalnym daniem.
Składniki
- paluszki krabowe - 200 g
- ser - 200 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- sól - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mąka - 20 g
- czosnek - 2 ząbki
- Olej roślinny - 60 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmrożone paluszki krabowe zetrzyj na drobnej tarce lub zmiel w blenderze.
Dodaj do nich starty ser i zmiażdżony czosnek, wymieszaj i sól. Możesz doprawić dowolnymi przyprawami do smaku.
Dodaj jajka, wymieszaj mięso mielone i stopniowo wprowadzaj mąkę.
Uformuj placki i usmaż je natychmiast w oleju roślinnym lub najpierw zawiń w panierkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy