Jeśli chcesz urozmaicić dietę czymś wyrafinowanym, ale jednocześnie łatwym do przygotowania – Złap ten przepis. Pieczony łosoś ze szparagami i masłem w pełni odpowiada temu żądaniu i jest przygotowywany w maksymalnie pół godziny ze wszystkimi etapami przygotowawczymi.
Składniki
- łosoś - 500 g
- szparagi - 400 g
- cytryna - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- pietruszka - 4 gałązki
- sos sojowy - 2 art.
- masło - 40 g
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w plasterki i losowo posiekaj czosnek natką pietruszki. Odetnij twardą część szparagów.
Włóż wszystko do formy i ułóż na wierzchu kawałki ryby, pieprz.
Polej wszystko sosem sojowym i posyp tartym masłem.
Piecz przez 20-25 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy