Do tego przepisu najlepiej nadaje się mrożony szpinak sprasowany w małe brykiety. Nie trzeba go długo smażyć, aby zmniejszyć objętość i ogólnie zmieścić się w filecie z kurczaka. Okazuje się szybki, wygodny i smaczny!
Składniki
- filet z kurczaka - 500 g
- szpinak - 150 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- masło - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż szpinak na maśle, aby całkowicie się rozpuścił.
Pokrój filety wzdłuż, ułóż w książce i złóż oba kawałki.
Pokonaj filety, aby uzyskać solidną, cienką warstwę.
Posyp kurczaka przyprawami do smaku, ułóż szpinak z jednej strony i zwiń bułkę.
Zawiń roladę z kurczaka w folię i piecz w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy