dania główne 21.07.2023

szaszłyki z kurczaka

30 min
4 porcje
Szaszłyki z serc z kurczaka
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Podroby są szeroko stosowane w kuchni. Najpopularniejsze to wątroba, nerki, serce i kości. Z nich przygotowywane są różne potrawy. Na przykład miłośnicy pikników często grillują szaszłyki z kurczaka. Okazuje się, że jest bardzo smaczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść serca kurczaka z folii i naczyń, spłucz, włóż do miski.

Dodaj musztardę, olej, miód, mieloną kolendrę i sól. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 4 godziny.

Moczyć szaszłyki przez 15 minut w zimnej wodzie.

Umieść serca na szaszłykach i smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy