Podroby są szeroko stosowane w kuchni. Najpopularniejsze to wątroba, nerki, serce i kości. Z nich przygotowywane są różne potrawy. Na przykład miłośnicy pikników często grillują szaszłyki z kurczaka. Okazuje się, że jest bardzo smaczny!
Składniki
- serca z kurczaka - 1 kg
- Olej roślinny - 2 art.
- musztarda (ostra) – 2 art.
- miód - 1 art.
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść serca kurczaka z folii i naczyń, spłucz, włóż do miski.
Dodaj musztardę, olej, miód, mieloną kolendrę i sól. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 4 godziny.
Moczyć szaszłyki przez 15 minut w zimnej wodzie.
Umieść serca na szaszłykach i smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy