dania główne 19.07.2023

kotlet-kebab wieprzowy z ziemniakami w kotle

1 godz. 35 min.
8 porcji
Kazan
Alicja Królewska, stock.adobe.com
0

Postanowiłem nieco zmienić popularny przepis i ugotować kotła-kebab wieprzowy z ziemniakami w kotle. Okazało się satysfakcjonujące i smaczne. Miałem mięso z dużą ilością tłuszczu, więc nie potrzebowałem dużo oleju roślinnego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę na średnie kawałki.

Włóż do kotła z gorącym olejem i smaż na złoty kolor. Wyłowić łyżką cedzakową i ułożyć na talerzu.

Obierz ziemniaki.

Ostrożnie umieść w kotle z pozostałym olejem i smaż na złoty kolor. Pieczone ziemniaki wyłowić łyżką cedzakową i ułożyć na talerzu.

Drobno posiekaj obraną cebulę i czosnek.

Dodaj cebulę z czosnkiem do kotła z olejem, dodaj przyprawy i sól.

Po 2 minutach wlej gorącą wodę, dodaj mięso i ziemniaki.

Przykryj odwróconym talerzem, a następnie pokrywką. Tomite Kazan-kebab na małym ogniu przez 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy