dania główne 21.07.2023

szaszłyki wieprzowe na śmietanie

35 min
8 porcji
Szaszłyki wieprzowe na śmietanie
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Kiedyś często marynowałem mięso w kefirze. Ale raz w lodówce z produktów kwasu mlekowego była tylko kwaśna śmietana. Bez zastanowienia postanowiłem użyć go w przepisie. W rezultacie szaszłyki wieprzowe na kwaśnej śmietanie okazały się jeszcze smaczniejsze niż zwykle. Dzielę się z Tobą moim odkryciem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj wieprzowinę, pokrój w drobną kostkę i włóż do głębokiej miski.

Obierz cebulę i pokrój w grube pierścienie.

Dodaj cebulę, śmietanę, przyprawy i sól do miski z mięsem. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 10 do 12 godzin.

Połóż mięso i cebulę na szaszłykach. Smaż na grillu przez 20-25 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy