dania główne 01.02.2022

skrzydełka z kurczaka z keczupem i sosem granatowym w piekarniku

45 min
4 porcje
Skrzydełka z kurczaka z keczupem i sosem granatowym w piekarniku
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Świetne danie na wakacje, przyjazne spotkania lub zwykłą rodzinną kolację. W sosie skrzydełka są szczególnie soczyste i smaczne. Ponieważ sos z granatów ma wyraźną kwaskowatość, pamiętaj o dodaniu odrobiny cukru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz skrzydełka kurczaka, dokładnie osusz i pokrój na stawy.

Dodaj sól, mielony pieprz, czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.

W osobnym pojemniku połącz cukier, skórkę, sosy pomidorowe i granatowe.

Wlej powstałą marynatę do miski ze skrzydłami.

Dobrze wymieszaj rękami i pozostaw pod folią spożywczą na 1 godzinę.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj masłem i ułóż skrzydła.

Piecz przez 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy