dania główne 19.11.2022

risotto z pieczarkami w sosie śmietanowym

30 min
2 porcje
Risotto z grzybami w sosie śmietanowym
PhotoEd, stock.adobe.com
0

Uwielbiam grzyby i często gotuję z nimi różne potrawy. Dzielę się z wami przepisem na włoskie risotto z borowikami. Jego bogaty smak, kremowa konsystencja i delikatny kremowy sos to coś niesamowitego! Na pewno będziesz chciał go gotować w kółko.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ryż smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor. W małych porcjach, aby ryż nie zamienił się w owsiankę, dodaj ciepły bulion.

Przygotuj sos: smaż grzyby na oleju roślinnym, dodaj masło, starty ser, dodaj śmietanę. Wymieszaj i sól do smaku. Gotuj sos, aż zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając.

Połącz ryż z sosem grzybowym, gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Gotowe risotto z grzybami posyp startym parmezanem i udekoruj gałązką bazylii.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy