Na świątecznym stole pamiętaj, aby jakoś ugotować pieczarki na grillu z boczkiem i serem. Oryginalne danie przyciągnie uwagę gości apetycznym aromatem i pięknem. I nawet nie ma wątpliwości co do jego pysznego smaku.
Składniki
- pieczarki (Duże) – 500 g
- boczek (plasterki) – 200 g
- ser topiony - 150 g
- czosnek - 1 ząbek
- mielony czarny pieprz - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj topiony ser na drobnej tarce.
Dodaj zmielony pieprz, czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.
Przygotuj pieczarki, Usuń nogi, zrób małe wgłębienia w czapkach.
Nadziewaj grzyby przygotowanym serem.
Pokrój plastry boczku w cienkie wstążki.
Owinąć każdą czapkę grzyba wstążką boczku i natychmiast nałożyć na szpikulec.
Smaż na grillu przez 10-15 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy