dania główne 20.07.2023

pieczarki na grillu z boczkiem i serem

25 min
2 porcje
Pieczarki na grillu z bekonem i serem
Igor Dutina, stock.adobe.com
0

Na świątecznym stole pamiętaj, aby jakoś ugotować pieczarki na grillu z boczkiem i serem. Oryginalne danie przyciągnie uwagę gości apetycznym aromatem i pięknem. I nawet nie ma wątpliwości co do jego pysznego smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj topiony ser na drobnej tarce.

Dodaj zmielony pieprz, czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.

Przygotuj pieczarki, Usuń nogi, zrób małe wgłębienia w czapkach.

Nadziewaj grzyby przygotowanym serem.

Pokrój plastry boczku w cienkie wstążki.

Owinąć każdą czapkę grzyba wstążką boczku i natychmiast nałożyć na szpikulec.

Smaż na grillu przez 10-15 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy