dania główne 26.01.2022

okoń z pieczarkami w piekarniku

35 min
2 porcje
Okoń z grzybami w piekarniku
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Często nie pieczemy ryb z grzybami, ale okazuje się bardzo smaczny i piękny. Dzisiaj powiem Ci, jak gotować okonia w piekarniku z pieczarkami. Co więcej, grzyby będą wokół, na górze, a nawet wewnątrz tuszy. Nie potrzebują żadnego dodatkowego przygotowania – doskonale upieczą się w czasie przeznaczonym na ryby.

Składniki

  • okoń morski - 1 rzecz
  • Grzyby - 300 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • Zieleń - 3 gałązki
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby na talerze, posiekaj czosnek i zioła.

Oczyszczony Lucjan natrzyj przyprawami. Włóż czosnek, zioła i trochę grzybów do brzucha.

Ułóż rybę w formie na grzybach i połóż trochę więcej grzybów na wierzchu.

Piecz okonia w piekarniku przez 25 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy