Często nie pieczemy ryb z grzybami, ale okazuje się bardzo smaczny i piękny. Dzisiaj powiem Ci, jak gotować okonia w piekarniku z pieczarkami. Co więcej, grzyby będą wokół, na górze, a nawet wewnątrz tuszy. Nie potrzebują żadnego dodatkowego przygotowania – doskonale upieczą się w czasie przeznaczonym na ryby.
Składniki
- okoń morski - 1 rzecz
- Grzyby - 300 g
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń - 3 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby na talerze, posiekaj czosnek i zioła.
Oczyszczony Lucjan natrzyj przyprawami. Włóż czosnek, zioła i trochę grzybów do brzucha.
Ułóż rybę w formie na grzybach i połóż trochę więcej grzybów na wierzchu.
Piecz okonia w piekarniku przez 25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy