Jeśli chcesz zrobić zupę z klopsikami, wygodniej jest natychmiast ugotować na ich podstawie bulion. W końcu nie ma różnicy, w jakiej formie iw jakiej formie będą te same kawałki mięsa. Mówię Ci, jak zrobić bulion bogaty, a klopsiki soczyste i smaczne.
Składniki
- mięso mielone - 500 g
- marchew - 0,5 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- liść laurowy - 1 rzecz
- ziele angielskie - 4 groszek
- papryka - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- woda - 2 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyślij na patelnię liść laurowy, ziele angielskie, obraną i grubo posiekaną marchewkę i cebulę bez łusek. Napełnij wodą i gotuj przez 20 minut.
Wymieszaj mięso mielone z solą, papryką i przyprawami do smaku, uformuj małe klopsiki i wyślij na patelnię.
Dodaj więcej przypraw i gotuj przez 20 minut na umiarkowanym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy