pierwsze dania 22.01.2022

rosół z klopsikami

40 min
4 porcje
Bulion z klopsikami
freeskyline, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz zrobić zupę z klopsikami, wygodniej jest natychmiast ugotować na ich podstawie bulion. W końcu nie ma różnicy, w jakiej formie iw jakiej formie będą te same kawałki mięsa. Mówię Ci, jak zrobić bulion bogaty, a klopsiki soczyste i smaczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyślij na patelnię liść laurowy, ziele angielskie, obraną i grubo posiekaną marchewkę i cebulę bez łusek. Napełnij wodą i gotuj przez 20 minut.

Wymieszaj mięso mielone z solą, papryką i przyprawami do smaku, uformuj małe klopsiki i wyślij na patelnię.

Dodaj więcej przypraw i gotuj przez 20 minut na umiarkowanym ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy