dania główne 31.01.2022

pikantne kotlety wieprzowe w piekarniku

50 min
4 porcje
Pikantne kotlety wieprzowe w piekarniku
JackF, stock.adobe.com
0

To danie okazuje się tak smaczne, że po prostu nie będzie można przestać! Kotlety są marynowane w mieszance keczupu i musztardy, co dodaje pikanterii i zdrowo zmiękcza mięso. Przyprawy można również dodać do bułki tartej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę na talerze o grubości 1,5 centymetra.

Dobrze ubij każdy kawałek z obu stron, soli i pieprzu.

Wymieszaj musztardę, keczup i czosnek przepuszczony przez prasę.

Posmaruj kotlety powstałą mieszanką i pozostaw na 1 godzinę do marynowania w temperaturze pokojowej.

Ubij jajka mąką, mielonym pieprzem i solą.

Ułóż bułkę tartą na szerokim talerzu.

Zanurz kotlety w cieście i zwiń bułkę tartą.

Połóż kotlety na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 1,5 minuty z każdej strony.

Przykryj blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety i wyślij na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy