Rozpieszczaj rodzinę pysznymi skrzydłami w chrupiącej panierce. Możesz dodać dowolne przyprawy według własnych upodobań. Konsystencja ciasta powinna być gęsta jak śmietana. W przeciwnym razie" ześlizgnie się " ze skrzydeł i pożądany efekt nie zadziała.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- majonez - 1 art.
- mąka - 3 art.
- bułka tarta - 1 szklanka
- papryka (ostra) – 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka, osusz i pokrój na stawy.
Bułkę tartą wymieszać z papryką i wylać na szeroki talerz.
Jajka lekko ubij z mielonym pieprzem i solą.
Dodaj majonez, mąkę i mieszaj, aż będzie gładka. Ciasto powinno być grube.
Zanurz skrzydła w cieście i zwiń bułkę tartą z papryką.
Ułóż skrzydełka na wyłożonej folią blasze do pieczenia i piecz przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy