Aby zapiekanka z twarogu była naprawdę bujna, musisz odpowiednio przygotować masę twarogową. A następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak to zrobić. I dopiero wtedy możesz upiec go nawet w powolnej kuchence.
Składniki
- twaróg - 450 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- białka jaj - 1 rzecz
- rodzynki - 70 g
- jogurt - 3 art.
- cukier - 2 art.
- wanilina - 1 szczypta
- sól - 1 szczypta
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- mąka - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twarożek, żółtka, cukier, wanilinę i jogurt blenderem.
Rodzynki zalej gorącą wodą przez 5 minut i osusz.
Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia do twarogu.
Ubij białka solą na szczyty i delikatnie wymieszaj z twarogiem.
Dodaj rodzynki i włóż masę do miski wolnowaru.
Gotuj zapiekankę przez 50 minut w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy