dania główne 24.11.2022

Puszysta zapiekanka z twarogu w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bujna zapiekanka z twarogu w powolnej kuchence
Evgenija, stock.adobe.com
0

Aby zapiekanka z twarogu była naprawdę bujna, musisz odpowiednio przygotować masę twarogową. A następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak to zrobić. I dopiero wtedy możesz upiec go nawet w powolnej kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij twarożek, żółtka, cukier, wanilinę i jogurt blenderem.

Rodzynki zalej gorącą wodą przez 5 minut i osusz.

Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia do twarogu.

Ubij białka solą na szczyty i delikatnie wymieszaj z twarogiem.

Dodaj rodzynki i włóż masę do miski wolnowaru.

Gotuj zapiekankę przez 50 minut w trybie "Pieczenie".

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy