dania główne 22.01.2022

gulasz cielęcy z młodymi ziemniakami

1 godz. 25 min.
6 porcji
Gulasz cielęcy z młodymi ziemniakami
voltan, stock.adobe.com
0

Kupiłeś młode ziemniaki? Pamiętaj, aby ugotować z nim przepyszny gulasz. Jako główny składnik najlepiej używać młodej cielęciny. Staram się wybierać części polędwicy, które w ogóle nie mają tłuszczu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cielęcinę opłucz, osusz i pokrój na małe kawałki.

Obierz ziemniaki, marchewkę i cebulę, pokrój.

Na gorącej patelni z olejem podsmaż cielęcinę na złoty kolor.

Dodaj marchewki z cebulą i kontynuuj gotowanie, aż cebula będzie półprzezroczysta.

Wymieszaj mąkę, koncentrat pomidorowy i połowę wody.

Wlej powstałą mieszaninę na patelnię, przykryj i gotuj przez 40 minut.

Dodaj ziemniaki, liście laurowe i pozostałą wodę. Sól i gotuj pod przykryciem przez kolejne 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy