Przygotowanie takich kotletów jest niezwykle proste. Podczas krojenia nie oddzielaj krążków cebuli, aby ułożyć je na mięsie w tej samej formie. W przeciwnym razie wszystko jest dość proste. Postępuj zgodnie z opisanymi zaleceniami, a otrzymasz pyszne danie!
Składniki
- wołowina (pieczeń wołowa) – 600 g
- cebula (duży) – 2 kawałki
- ser (solidny) – 200 g
- majonez - 100 ml
- chmiel-suneli - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, dokładnie osusz i pokrój w talerze o grubości 1,5-2 centymetrów.
Dobrze ubij każdy kawałek z obu stron, posyp solą i chmielu-suneli.
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Cebulę obrać i pokroić w grube pierścienie.
Kotlety ułożyć na wyłożonej folią blasze do pieczenia i posmarować majonezem.
Ułóż krążki cebuli na wierzchu i posyp serem.
Przykryj folią i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
Ostrożnie zdejmij folię i gotuj przez kolejne 5-7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy