Łosoś pieczony w orzechach to bardzo nietypowe rozwiązanie dla tych, którzy nie boją się niebanalnych eksperymentów. Aromatyczna chrupiąca panierka jest oryginalnie połączona z najdelikatniejszym mięsem czerwonej ryby. A dzięki temu, że danie jest gotowane w piekarniku, nie potrzebujesz dodatkowego tłuszczu.
Składniki
- łosoś - 500 g
- orzeszki ziemne - 80 g
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj kawałki łososia przyprawami i posmaruj olejem.
Zmiel czosnek i orzeszki ziemne nożem lub w blenderze.
Równomiernie przykryj kawałki ryby tą masą.
Piecz łososia przez 20 minut w 190 stopniach i podawaj z ziołami i warzywami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy