Twaróg z jagodami doskonale łączy się we wszystkich rodzajach i przejawach. A w szczycie sezonu jest to również jedna z najczęstszych i najtańszych jagód. Proponuję więc spróbować tak pysznej i pięknej zapiekanki dla dzieci i dorosłych.
Składniki
- twaróg - 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- śmietana - 100 g
- mąka ryżowa - 20 g
- substytut cukru - 1 łyżeczka
- Borówka - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twarożek z jajkami, kwaśną śmietaną i substytutem cukru blenderem, aż będzie gładki.
Dodaj mąkę ryżową i dokładnie wymieszaj.
Dodaj jagody, ponownie wymieszaj i włóż zapiekankę do formy.
Gotuj przez 40-45 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy