Różowy łosoś jest bardzo łatwy do upieczenia – na tej samej zasadzie, co każda czerwona ryba. Szybko się gotuje, doskonale komponuje się z dowolnymi warzywami i nie sprawia kłopotów nawet początkującym. Tym razem oferuję najprostszą, najszybszą i najtańszą opcję z mrożoną mieszanką, która nawet nie wymaga wstępnego przygotowania.
Składniki
- różowy łosoś - 1 rzecz
- mrożone warzywa - 500 g
- Olej roślinny - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rybę na duże kawałki i włóż do formy.
Dookoła ułóż mrożone warzywa i skrop wszystko oliwą z oliwek.
Posyp różowego łososia warzywami przyprawami i piecz w piekarniku przez 20 minut pod folią w 180 stopniach.
Zdejmij folię i piecz przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy