Ryż i konserwy rybne doskonale łączą się nie tylko w sałatkach majonezowych, ale także w tak lekkiej wersji ze świeżymi warzywami. Ten przepis zastąpi pełne danie główne: jest już wszystkie niezbędne białka, tłuszcze i węglowodany.
Składniki
- ryż - 120 g
- konserwy rybne - 2 banki
- papryka - 2 kawałki
- kukurydza - 1 puszka
- zielony groszek - 1 Bank
- pomidory koktajlowe - 200 g
- cukinia - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż do miękkości i natychmiast dopraw oliwą z oliwek.
Posiekaj losowo paprykę, wiśnie i surową cukinię.
Dodaj kukurydzę, groszek i przetwory rozgniecione widelcem do sałatki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy