Zapiekanka z twarogu na patelni ma tylko jeden minus. Zwykle nie jest tak bujny i wysoki jak w piekarniku. Ale wszystko inne, od łatwości gotowania po oszczędność czasu, to solidne zalety. Podawaj taką zapiekankę z jagodami i miętą!
Składniki
- twaróg - 400 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- cukier - 1 szklanka
- skrobia - 3 art.
- cukier waniliowy - 1 art.
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twarożek, cukier, cukier waniliowy, żółtka i skrobię blenderem, aż się połączą.
Ubij białka osobno solą na puszystą pianę. Delikatnie wymieszaj je z twarogiem szpatułką.
Rozłóż masę nas natłuszczoną patelnię i gotuj zapiekankę przez około 30-35 minut pod przykryciem na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy