dania główne 16.07.2022

udka z kurczaka ze szparagami w boczku

40 min
2 porcje
Udka z kurczaka ze szparagami w boczku
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Przy całej prostocie przygotowania takie danie może zadowolić nawet smakoszy. Udka z kurczaka w boczku są zawsze szczególnie soczyste i delikatne. A szparagi, które z roku na rok stają się coraz bardziej popularne, nie wymagają już przedstawiania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj udka kurczaka przyprawami i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron.

Owiń każdy pasek boczku i zabezpiecz wykałaczką.

Odetnij twarde części szparagów i włóż je do formy z groszkiem.

Skrop wszystko olejem i sokiem z cytryny, posyp ziołami i przyprawami.

Ułóż kurczaka na wierzchu i włóż naczynie do piekarnika na 20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy