Przy całej prostocie przygotowania takie danie może zadowolić nawet smakoszy. Udka z kurczaka w boczku są zawsze szczególnie soczyste i delikatne. A szparagi, które z roku na rok stają się coraz bardziej popularne, nie wymagają już przedstawiania.
Składniki
- udka z kurczaka - 4 kawałki
- boczek - 4 plasterki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 art.
- szparagi - 250 g
- zielony groszek - 250 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj udka kurczaka przyprawami i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron.
Owiń każdy pasek boczku i zabezpiecz wykałaczką.
Odetnij twarde części szparagów i włóż je do formy z groszkiem.
Skrop wszystko olejem i sokiem z cytryny, posyp ziołami i przyprawami.
Ułóż kurczaka na wierzchu i włóż naczynie do piekarnika na 20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy