dania główne 17.06.2022

zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i śmietaną

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i śmietaną
koss13, stock.adobe.com
0

Istnieją różne sposoby przygotowania delikatnej rumianej zapiekanki ziemniaczanej. Na przykład możesz wlać wszystko śmietaną przed pieczeniem. A jako nadzienie proponuję użyć mielonego mięsa z przyprawami do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ziemniaki i zetrzyj na puree z masłem.

Usmaż mięso mielone, wlej bulion i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut na małym ogniu. Doprawić.

Włóż mięso mielone do formy, a na nim ziemniaki.

Ubij śmietanę z jajkiem i polej zapiekankę.

Wyślij ją do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy