dania główne 07.02.2022

Rolada wieprzowa z papryką i suluguni

2 h 10 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z papryką i suluguni
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Sekret nadzienia tej bułki wieprzowej polega na tym, że jednocześnie zawiera kilka różnych rodzajów papryki – zarówno bułgarską, jak i ostrą. I radzę wybrać również różne kolory, tylko dla piękna cięcia. Wszystko to doskonale uzupełnia słony ser suluguni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ułóż wieprzowinę w jednej warstwie i ubij. Natrzyj go przyprawami.

Pokrój paprykę w paski, posiekaj chili i losowo pokrój suluguni.

Połóż nadzienie na wieprzowinie, zwiń ciasną bułkę i ponownie natrzyj przyprawami.

Zawiń pieczeń w folię i piecz w piekarniku o temperaturze 160 stopni przez około 2 godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy