Sekret nadzienia tej bułki wieprzowej polega na tym, że jednocześnie zawiera kilka różnych rodzajów papryki – zarówno bułgarską, jak i ostrą. I radzę wybrać również różne kolory, tylko dla piękna cięcia. Wszystko to doskonale uzupełnia słony ser suluguni.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- papryka - 2 kawałki
- Chili - 3 kawałki
- Suluguni - 120 g
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż wieprzowinę w jednej warstwie i ubij. Natrzyj go przyprawami.
Pokrój paprykę w paski, posiekaj chili i losowo pokrój suluguni.
Połóż nadzienie na wieprzowinie, zwiń ciasną bułkę i ponownie natrzyj przyprawami.
Zawiń pieczeń w folię i piecz w piekarniku o temperaturze 160 stopni przez około 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy