Zdecydowałeś się przejść na zdrową żywność? Następnie pamiętaj, aby włączyć do diety kaszę jaglaną z dynią. Bez tego dania nie można się obejść! Przydatne, piękne i satysfakcjonujące, szybko przywraca siły i przez długi czas zaspokaja głód.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj proso z gruzu i spłucz kilka razy.
W rondlu zagotuj wodę, dodaj umyte proso, sól i gotuj przez 7-10 minut na średnim ogniu.
Wlej wrzące mleko, zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne pół godziny.
Obierz dynię ze skórki i nasion, drobno posiekaj i przykryj cukrem na patelni. Odłóż na bok na 15 minut.
Dodaj kilka łyżek gorącej wody i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Przenieś dynię do garnka z kaszą jaglaną, dodaj masło i dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy