Bardzo fajnym sposobem na zrobienie klasycznej zapiekanki jest upieczenie jej w garnkach. Dotyczy to nie tylko kalafiora, ale także innych produktów spożywczych. Po pierwsze, uzyskuje się wygodny format porcji. Po drugie, jedzenie w doniczkach zawsze nabiera niezwykłego smaku.
Składniki
- kalafior - 1 Głowa
- masło - 30 g
- czosnek - 2 ząbki
- śmietana - 160 g
- ser - 120 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- filet z kurczaka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kurczaka i rozłóż kalafior na różyczki.
Rozłóż wszystko na groszku i dodaj trochę mielonego czosnku i masła.
Napełnij garnki kwaśną śmietaną z przyprawami, posyp tartym serem i włóż do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy