Świetny sposób na upieczenie pysznego i delikatnego pstrąga w całości. Cytryny, czosnek i wiśnie z ziołami są potrzebne przede wszystkim do smaku, więc możesz je pokroić i rozłożyć, jak chcesz. Radzę przykryć naczynie do pieczenia pergaminem, aby nic się nie paliło i nie trzeba było go później długo i trudno prać.
Składniki
- pstrąg - 4 kawałki
- cytryna - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 400 g
- czosnek - 1 Głowa
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- pietruszka - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż pstrąga do formy w jednym rzędzie i posyp przyprawami.
Losowo pokrój cytryny, wiśnie i czosnek i ułóż wokół ryby i na niej.
Dodaj gałązki pietruszki i skrop wszystko oliwą z oliwek.
Piecz pstrąga w piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180-190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy