dania główne 27.01.2022

pstrąg z pomidorkami koktajlowymi w piekarniku

45 min
4 porcje
Pstrąg z pomidorkami koktajlowymi w piekarniku
sanna, stock.adobe.com
0

Świetny sposób na upieczenie pysznego i delikatnego pstrąga w całości. Cytryny, czosnek i wiśnie z ziołami są potrzebne przede wszystkim do smaku, więc możesz je pokroić i rozłożyć, jak chcesz. Radzę przykryć naczynie do pieczenia pergaminem, aby nic się nie paliło i nie trzeba było go później długo i trudno prać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż pstrąga do formy w jednym rzędzie i posyp przyprawami.

Losowo pokrój cytryny, wiśnie i czosnek i ułóż wokół ryby i na niej.

Dodaj gałązki pietruszki i skrop wszystko oliwą z oliwek.

Piecz pstrąga w piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180-190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy