Jeśli chcesz mieć piękną dekorację na świątecznym stole i świetne danie główne w jednym – wybierz tę roladę wieprzową. Jako nadzienie używam marchewki z orzechami. Danie okazuje się bardzo soczyste, apetyczne i pachnące.
Składniki
- wieprzowina - 1.5 kg
- oliwa z oliwek - 2 art.
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- orzechy - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 3 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce i smaż na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Pokrój wieprzowinę tak, aby była rozłożona cienką warstwą. Lekko ubij i posyp przyprawami do smaku.
Ułóż pieczeń na wierzchu i posyp posiekanymi orzechami.
Zwiń ciasną rolkę i zawiąż sznurkiem.
Piecz wieprzowinę w piekarniku przez 2 godziny w 160 stopniach, a następnie przez kolejne 30 minut w 200 stopniach na złoty kolor.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy