Młode ziemniaki są delikatniejsze i bardziej miękkie niż stare, a także szybciej się gotują. Ponadto jest zwykle mniejszy, więc wygodniej jest go pokroić na zapiekankę. Więc ze wszystkich stron solidne korzyści! Złap sprawdzony przepis na co dzień.
Składniki
- młode ziemniaki - 700 g
- mleko - 150 ml
- koperek - 0.5 pęczek
- czosnek - 3 ząbki
- parmezan - 70 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij mleko z jajkiem. Dodaj przyprawy, mielony czosnek i koperek oraz starty parmezan.
Pokrój ziemniaki w plasterki, włóż do formy i wypełnij nadzieniem.
Gotuj zapiekankę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30-35 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy