Tradycyjna paella jest przygotowywana z szeroką gamą dodatków. Nie musi to być mięso, drób ani owoce morza. Na przykład dzisiaj proponuję zrobić paellę warzywną. A jednocześnie powiem ci, co możesz do niego dodać.
Składniki
- ryż - 160 g
- fasolka szparagowa - 100 g
- kalafior - 100 g
- papryka - 100 g
- pieczarki - 50 g
- pomidory - 1 rzecz
- szczypiorek - 30 g
- czosnek - 1 ząbek
- bulion warzywny - 800 ml
- oliwa z oliwek - 15 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj zieloną cebulę i pokrój wszystkie warzywa na średnie kawałki.
Podsmaż posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj kalafior i zieloną fasolkę, a po 5 minutach pieprz.
Dodaj warzywa osalne, szczypiorek i pieczarki, dopraw do smaku i napełnij wszystko bulionem.
Gotuj przez 10 minut po ugotowaniu, dodaj ryż, zmniejsz ogień i doprowadź paellę do miękkości.
Nie mieszaj paelli, dopóki ryż nie wchłonie całej wody.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy