W sezonie kukurydzianym taka pieczona makrela będzie prawdziwym darem niebios. Może nie jest to najbardziej oczywiste połączenie, ale w rzeczywistości kukurydza jest niesamowitym dodatkiem do ryb. Ponadto podczas gotowania jest doskonale upieczony, a także staje się bardzo delikatny.
Składniki
- makrela - 2 kawałki
- kukurydza - 2-4 kochana
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- cytryna - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz makrelę i wykonaj nacięcia po bokach. Włóż kilka plasterków cytryny do brzucha.
Natrzyj rybę olejem i przyprawami, a nacięcia wypełnij posiekanym czosnkiem.
Grubo posiekaj cebulę i kukurydzę, a pozostałą cytrynę pokrój w krążki.
Ułóż wszystko w formie na pergaminie i piecz przez 40 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy