dania główne 22.01.2022

makrela z kukurydzą w piekarniku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Makrela z kukurydzą w piekarniku
yusev, stock.adobe.com
0

W sezonie kukurydzianym taka pieczona makrela będzie prawdziwym darem niebios. Może nie jest to najbardziej oczywiste połączenie, ale w rzeczywistości kukurydza jest niesamowitym dodatkiem do ryb. Ponadto podczas gotowania jest doskonale upieczony, a także staje się bardzo delikatny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz makrelę i wykonaj nacięcia po bokach. Włóż kilka plasterków cytryny do brzucha.

Natrzyj rybę olejem i przyprawami, a nacięcia wypełnij posiekanym czosnkiem.

Grubo posiekaj cebulę i kukurydzę, a pozostałą cytrynę pokrój w krążki.

Ułóż wszystko w formie na pergaminie i piecz przez 40 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy