dania główne 22.01.2022

gulasz warzywny z wołowiną i ostrą papryką

1 godz. 10 min.
6 porcji
Gulasz warzywny z wołowiną i ostrą papryką
lilechka75, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz kuchnię gruzińską, spróbuj zrobić gulasz warzywny z wołowiną . Jest sycący, prosty i bardzo smaczny! Aby zmniejszyć pieczenie potrawy, obierz ostrą paprykę z nasion i lekko spłucz pod bieżącą wodą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, lekko osusz i pokrój na średnie kawałki.

Pokrój oba rodzaje ostrej papryki, marchew, obraną cebulę i ziemniaki.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj wołowinę i smaż na szybkim ogniu przez 7-10 minut.

Dodaj cebulę, marchewkę, ostrą paprykę i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.

Przenieś pieczeń do głębokiego garnka, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gorącą wodę. Gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Dodaj ziemniaki, dodaj sól i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Gotowego gulaszu nalegać pod przykryciem przez 20 minut. Podczas serwowania dodaj posiekaną natkę pietruszki do talerza.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy