pierwsze dania 22.01.2022

mieszanka mięsna z językiem wołowym

40 min
6 porcji
Solanka mięsna z językiem wołowym
Aleksander Sidorski, stock.adobe.com
0

Jeśli kochasz mieszankę, koniecznie spróbuj ugotować ją z językiem wołowym. Ten dodatek zamienia popularną zupę w wyśmienitą ucztę. Podawaj danie na lunch i przygotuj się na otrzymanie zasłużonej pochwały od swoich gospodarstw domowych.

Składniki

dla solanki:
do zgłoszenia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Język wołowy obrać i pokroić w drobną kostkę.

Pokrój wołowinę, kiełbaski, ogórki, marchewkę, cebulę i cytrynę.

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor.

Dodaj wołowinę, koncentrat pomidorowy, 200 ml bulionu i groszek ziela angielskiego. Dusić wszystko razem przez 5 minut.

Wlać kiełbaski, język wołowy, ogórki i smażyć we wrzącym bulionie, gotować przez 10 minut.

Sól, pieprz i wyłącz. Nalegaj na gotową mieszankę pod pokrywką przez 15 minut.

Podczas serwowania dodaj natkę pietruszki, oliwki i plasterki cytryny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy