pierwsze dania 18.03.2022

zupa grochowa z selerem

1 godz. 15 min.
4 porcje
Zupa grochowa z selerem
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Często nie doceniamy selera, a to świetny dodatek do klasycznego smażenia na każde pierwsze danie. Tym razem proponuję dodać go do zupy grochowej. I wybierz posiekany lub pokruszony groszek, aby nie gotować go przez wiele godzin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej moczyć groszek przez kilka godzin.

Zetrzyj marchewkę i korzeń selera, posiekaj cebulę i łodygi.

Smaż je przez 10 minut na oliwie z oliwek w trybie smażenia bezpośrednio w powolnej kuchence.

Dodaj pokrojone ziemniaki, wędzone mięso i groszek. Napełnij wodą.

Włącz program gotowania zupy na godzinę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy