Smaczniejsza niż najdelikatniejsza zapiekanka z twarogu z jagodami może być tylko dokładnie ta sama zapiekanka, ale gotowana na ubitych białkach. W ten sposób nabiera lekkiej i przewiewnej, prawie musowej konsystencji i po prostu nie można się oprzeć.
Składniki
- twaróg - 350 g
- śmietana - 150 g
- białka jaj - 3 kawałki
- jagody - 130 g
- cukier - 100 g
- skrobia - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twaróg ze śmietaną i skrobią w blenderze.
Ubij białka osobno z cukrem na jędrne szczyty.
Delikatnie w dwóch seriach wymieszaj białka z masą twarogową.
Następnie dodaj jagody i przenieś wszystko do naczynia do pieczenia.
Wyślij zapiekankę do piekarnika na 45 minut w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy