dania główne 22.01.2022

Rolada z indyka z pieczarkami i serem

2 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z indyka z pieczarkami i serem
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Jeśli podasz na stole ładną roladę z indyka, wszyscy będą zachwyceni. Nikt nie może się oprzeć spróbowaniu przynajmniej kawałka. Faszeruj roladę smażonymi pieczarkami i serem. Do dekoracji możesz użyć rozmarynu, jagód lub owoców.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, dokładnie osusz i pokrój w talerze.

Zawiń je w folię spożywczą i lekko uderz młotkiem.

Posyp zmielonym pieprzem, solą i odstaw na 10 minut.

Pokrój pieczarki i obraną cebulę. Zetrzyj twardy ser.

Rozpuść połowę masła na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.

Dodaj pieczarki i kontynuuj gotowanie przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Przygotowane mięso ułożyć na desce, równomiernie rozprowadzić ser i smażone pieczarki.

Zwinąć luźną rolkę i zabezpieczyć nitką.

Piecz Bułkę przez 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Okresowo wyjmuj go z piekarnika i posmaruj masłem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy