Jeśli podasz na stole ładną roladę z indyka, wszyscy będą zachwyceni. Nikt nie może się oprzeć spróbowaniu przynajmniej kawałka. Faszeruj roladę smażonymi pieczarkami i serem. Do dekoracji możesz użyć rozmarynu, jagód lub owoców.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz indyka, dokładnie osusz i pokrój w talerze.
Zawiń je w folię spożywczą i lekko uderz młotkiem.
Posyp zmielonym pieprzem, solą i odstaw na 10 minut.
Pokrój pieczarki i obraną cebulę. Zetrzyj twardy ser.
Rozpuść połowę masła na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.
Dodaj pieczarki i kontynuuj gotowanie przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Przygotowane mięso ułożyć na desce, równomiernie rozprowadzić ser i smażone pieczarki.
Zwinąć luźną rolkę i zabezpieczyć nitką.
Piecz Bułkę przez 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Okresowo wyjmuj go z piekarnika i posmaruj masłem.