Placki ziemniaczane można zrobić tylko z cukinii. I możesz dodać trochę cukinii do klasycznej bazy ziemniaczanej. W ten sposób stają się jeszcze delikatniejsze i jaśniejsze, zwłaszcza z garścią posiekanych ziół. Podawaj z serem śmietankowym i warzywami!
Składniki
- ziemniaki - 400 g
- cukinia - 2 kawałki
- pietruszka - 0.5 pęczek
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 3 art.
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cukinię i ziemniaki na grubej tarce, odcedź płyn.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki i zmiażdżony czosnek.
Dodaj tam przyprawy, mąkę i jajka i wszystko wymieszaj.
Rozłóż placki ziemniaczane na rozgrzanej patelni i usmaż z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy