dania główne 28.01.2022

filet z morszczuka w piekarniku

35 min
4 porcje
Filet z morszczuka w piekarniku
casanisa, stock.adobe.com
0

Pieczony filet z morszczuka to bardzo szybki i niedrogi posiłek. Po pierwsze, sama ryba jest sprzedawana w prawie każdym sklepie. Jest to jeden z najpopularniejszych i najbardziej dostępnych gatunków na naszych szerokościach geograficznych. Po drugie, filety pieczą się bardzo szybko, więc zajmie ci to mniej niż pół godziny. A o niuansach opowiem dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z morszczuka na porcje i skrop sokiem z cytryny.

Włóż do formy i ułóż ząbki czosnku i gałązki rozmarynu.

Posyp wszystko solą i pieprzem i piecz rybę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy