Bakłażan jest dość oryginalnym i nie jest najczęstszym nadzieniem do pieczeni. Jednak dobrze komponują się z delikatnym indykiem. Zwłaszcza jeśli dodasz więcej warzyw i grzybów. Po prostu polizaj palce!
Składniki
- pierś z indyka - 500 g
- bakłażany - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- czosnek - 5 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana na talerze, dodaj sól i odstaw na 5 minut.
Lekko opłucz bakłażana i usmaż z obu stron na patelni lub grillu.
Pokrój marchewki w te same talerze. Posiekaj zioła z czosnkiem.
Ubić pierś z indyka i ułożyć w warstwie. Posyp przyprawami, czosnkiem i ziołami.
Ułóż talerze warzyw, zwiń ciasną rolkę i zawiń w folię.
Piecz bułkę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy