Nie lekceważ podrobów, ponieważ można z nich również przygotować wiele pysznych potraw. Nie wierzysz? I spróbuj usmażyć serca kurczaka na grillu! Gwarantuję, że zdziwisz się, jak soczyste, smaczne i aromatyczne będą. I, co ważne, danie kosztuje tylko grosze.
Składniki
- serca z kurczaka - 1 kg
- Olej roślinny - 3 art.
- czosnek - 2 ząbki
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz serca kurczaka zimną wodą, a następnie przenieś do głębokiej miski.
Dodaj sól, przyprawy, olej i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Umieść serca na przygotowanych szaszłykach i smaż na grillu przez 20 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy