dania główne
25.02.2022
pilaw mięsny z marynowanym czosnkiem w powolnej kuchence
1 godz. 15 min.
8 porcji
Nie można sobie wyobrazić pilawu bez czosnku. Daje ten sam smak, którego nie można pomylić z niczym! A co, jeśli zamiast świeżego użyć marynaty? Patrząc w przyszłość, powiem ci-okaże się niesamowicie smaczny!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę i obraną cebulę.
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Opłucz rodzynki wrzącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym.
Włącz tryb "smażenie" i usmaż wołowinę na oleju. Wystarczy 8-10 minut, aby każdy kawałek miał czas na zrumienienie.
Dodaj cebulę z marchewką i smaż przez kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj przyprawy, rodzynki i gotuj przez 1-2 minuty.
Ułóż całe główki marynowanego czosnku, dodaj umyty ryż, sól i dodaj gorącą wodę.
Zamknij pokrywę i aktywuj program pilaw na 50 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy