dania główne 28.01.2022

kotlety wołowe z kaparami, ostrą papryką i serem w piekarniku

55 min
4 porcje
Kotlety wołowe z kaparami, ostrą papryką i serem w piekarniku
Dmitrij Uljanow, stock.adobe.com
0

W tym przepisie kotlety są soczyste, miękkie i pikantne. Podawaj je z czymś neutralnym: gotowanymi ziemniakami, owsianką, makaronem lub sałatką ze świeżych warzyw. Jeśli chodzi o wołowinę, lepiej jest użyć pieczonej wołowiny lub uda.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę na talerze o grubości około 1,5 centymetra.

Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i dobrze ubij młotkiem z obu stron, posyp solą i pieprzem.

Ostra papryka obierz nasiona, opłucz i drobno posiekaj.

Zetrzyj twardy ser.

Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety i posmaruj majonezem.

Posyp ostrą papryką, kaparami i serem.

Przykryj podwójną warstwą folii i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.

Ostrożnie zdejmij folię i zrumień kotlety przez kolejne 5-7 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy