dania główne 22.01.2022

nadziewana Rolada z indyka

2 godz. 0 min.
4 porcje
Faszerowana bułka z indyka
valkyrielynn, stock.adobe.com
0

Zwykłe pieczone mięso nie jest już zaskoczeniem dla gości. Ale nadziewana Rolada z indyka zostanie zapamiętana przez wszystkich na długo. Danie najlepiej podawać na gorąco, ponieważ ser w środku z czasem twardnieje. Podczas pieczenia mięso należy posmarować masłem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z indyka opłucz, osusz i pokrój w duże talerze.

Mięso z obu stron lekko ubić młotkiem, posypać solą, mielonym pieprzem, papryką i odstawić na 10 minut na bok.

Ser śmietankowy, posiekaj zieloną cebulę i wymieszaj.

Umieść nadzienie na półfabrykatach mięsnych, zwiń i napraw. Aby to zrobić, możesz użyć nici lub drewnianych szaszłyków.

Połóż bułki na wysmarowanej blasze do pieczenia, posmaruj masłem i wyślij na 1 godzinę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Wyjmij bułkę, posmaruj masłem i gotuj przez kolejne 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy