Zwykłe pieczone mięso nie jest już zaskoczeniem dla gości. Ale nadziewana Rolada z indyka zostanie zapamiętana przez wszystkich na długo. Danie najlepiej podawać na gorąco, ponieważ ser w środku z czasem twardnieje. Podczas pieczenia mięso należy posmarować masłem.
Składniki
- Indyk (filet) – 1 kg
- ser śmietankowy - 300 g
- szczypiorek - 2 stem
- masło (miękka) – 50 g
- papryka - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filety z indyka opłucz, osusz i pokrój w duże talerze.
Mięso z obu stron lekko ubić młotkiem, posypać solą, mielonym pieprzem, papryką i odstawić na 10 minut na bok.
Ser śmietankowy, posiekaj zieloną cebulę i wymieszaj.
Umieść nadzienie na półfabrykatach mięsnych, zwiń i napraw. Aby to zrobić, możesz użyć nici lub drewnianych szaszłyków.
Połóż bułki na wysmarowanej blasze do pieczenia, posmaruj masłem i wyślij na 1 godzinę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Wyjmij bułkę, posmaruj masłem i gotuj przez kolejne 30 minut w temperaturze 180 stopni.