Szukasz prostego i satysfakcjonującego Dania? Chodzi tylko o duszoną kapustę z indykiem. Jest przygotowywany po prostu i szybko jedzony. Okazuje się smaczniejszy, jeśli dodasz świeżą i kiszoną kapustę. Tylko sól musi być ostrożna. Będziemy gotować bezpośrednio na patelni.
Składniki
- Indyk (filet) – 500 g
- kapusta (Biała) – 500 g
- kapusta kiszona - 200 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 4 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz indyka, osusz i pokrój na małe kawałki.
Posiekaj kapustę i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj indyka i smaż na złoty kolor.
Zmniejsz ogień, dodaj cebulę, marchewkę i kontynuuj gotowanie przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj białą kapustę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. W tym czasie kapusta znacznie zmniejszy swoją objętość.
Dodaj kiszoną kapustę, sól i gotuj przez kolejne 10 minut, ale teraz bez pokrywki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy