dania główne 25.11.2022

duszona kapusta z indykiem na patelni

50 min
6 porcji
Duszona kapusta z indykiem na patelni
klio_l, stock.adobe.com
0

Szukasz prostego i satysfakcjonującego Dania? Chodzi tylko o duszoną kapustę z indykiem. Jest przygotowywany po prostu i szybko jedzony. Okazuje się smaczniejszy, jeśli dodasz świeżą i kiszoną kapustę. Tylko sól musi być ostrożna. Będziemy gotować bezpośrednio na patelni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, osusz i pokrój na małe kawałki.

Posiekaj kapustę i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj indyka i smaż na złoty kolor.

Zmniejsz ogień, dodaj cebulę, marchewkę i kontynuuj gotowanie przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj białą kapustę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. W tym czasie kapusta znacznie zmniejszy swoją objętość.

Dodaj kiszoną kapustę, sól i gotuj przez kolejne 10 minut, ale teraz bez pokrywki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy