Jeśli uważasz, że w garnkach można piec tylko mięso pokrojone na porcje, to co powiesz na takie skrzydełka z kurczaka z warzywami? To prawda, że naprawdę lepiej jest wziąć większe doniczki, aby wszystko ładnie się pasowało.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 500 g
- pomidory koktajlowe - 6-8 sztuk
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- papryka - 1 CZ. l.
- kurkuma - 1 łyżeczka
- sól - 1 CZ. l.
- mielona kolendra - 1 łyżeczka
- musztarda Dijon - 2 art.
- woda - 200 ml
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj skrzydła, natrzyj przyprawami i włóż do garnków.
Pokrój cebulę w krążki, czosnek w plasterki, wiśnie w połówki, a paprykę w paski. Zmiel chili.
Dodaj wszystko do skrzydeł i dopraw w razie potrzeby.
Dodaj po łyżce musztardy Dijon i oliwy z oliwek.
Wlej wodę i piecz skrzydełka godzina w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy