Najprostsza zapiekanka ryżowa z jajkiem to danie, z którym poradzi sobie każdy początkujący. Zwłaszcza jeśli gotujesz go w powolnej kuchence. Minimum wysiłku! Aby było smaczniejsze i bardziej aromatyczne, podawaj ze świeżymi ziołami i kwaśną śmietaną.
Składniki
- ryż (gotowane) – 350 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- pietruszka - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj czosnek i natkę pietruszki. Wymieszaj z ryżem i przyprawami.
Ubij jajka i wymieszaj z ryżem.
Nasmaruj miskę wolnowaru i ułóż zapiekankę. Gotuj przez 50 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy