Najprostsza zapiekanka ryżowa z jajkiem to danie, z którym poradzi sobie każdy początkujący. Zwłaszcza jeśli gotujesz go w powolnej kuchence. Minimum wysiłku! Aby było smaczniejsze i bardziej aromatyczne, podawaj ze świeżymi ziołami i kwaśną śmietaną.
Składniki
- ryż (gotowane) – 350 g
 - jaja kurze - 4 kawałki
 - czosnek - 2 ząbki
 - zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
 - przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
 - pietruszka - 1 pęczek
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj czosnek i natkę pietruszki. Wymieszaj z ryżem i przyprawami.
Ubij jajka i wymieszaj z ryżem.
Nasmaruj miskę wolnowaru i ułóż zapiekankę. Gotuj przez 50 minut w trybie pieczenia.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy