dania główne 16.07.2022

udka z kurczaka ze śliwkami w piekarniku

45 min
4 porcje
Udka z kurczaka ze śliwkami w piekarniku
FomaA, stock.adobe.com
0

W szczycie sezonu śliwek i śliwek wiśniowych trudno znaleźć lepszy przepis! Udka z kurczaka nabierają subtelnego słodko-kwaśnego smaku, są jeszcze bardziej soczyste, pachnące i rumiane. A potem powiem ci, co będzie do tego potrzebne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój śliwki na pół i usuń pestki.

Natrzyj udka kurczaka przyprawami i włóż do formy ze śliwką.

Skrop wszystko oliwą z oliwek i sosem sojowym.

Połóż gałązkę rozmarynu i piecz naczynie w piekarniku przez 20 minut pod folią w 180 stopniach.

Zdejmij folię i gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy