W szczycie sezonu śliwek i śliwek wiśniowych trudno znaleźć lepszy przepis! Udka z kurczaka nabierają subtelnego słodko-kwaśnego smaku, są jeszcze bardziej soczyste, pachnące i rumiane. A potem powiem ci, co będzie do tego potrzebne.
Składniki
- udka z kurczaka - 8 sztuk
- śliwki - 400 g
- sos sojowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielona czerwona papryka - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- rozmaryn - 1 gałązka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój śliwki na pół i usuń pestki.
Natrzyj udka kurczaka przyprawami i włóż do formy ze śliwką.
Skrop wszystko oliwą z oliwek i sosem sojowym.
Połóż gałązkę rozmarynu i piecz naczynie w piekarniku przez 20 minut pod folią w 180 stopniach.
Zdejmij folię i gotuj przez kolejne 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy