dania główne 02.03.2022

gulasz z indyka, ziemniaków i dyni w piekarniku

1 godz. 0 min.
6 porcji
Gulasz z indyka, ziemniaków i dyni w piekarniku
0

Wiele osób kojarzy dynię ze słodkimi potrawami. W rzeczywistości możesz z niego ugotować wszystko. I jak niesamowity jest gulasz z indyka i dyni! To danie jest uważane za dietetyczne i niezwykle zdrowe. Koniecznie spróbuj!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, osusz i pokrój w drobną kostkę.

Gulasz z indyka, ziemniaków i dyni w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dynię, ziemniaki, cebulę obrać i pokroić.

Gulasz z indyka, ziemniaków i dyni w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Złóż indyka, dynię, ziemniaki i cebulę do miski.

Gulasz z indyka, ziemniaków i dyni w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj gałkę muszkatołową, sól, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Gulasz z indyka, ziemniaków i dyni w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Ułóż warzywa z mięsem na wysmarowanej blasze do pieczenia, przykryj podwójną warstwą folii i piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Gulasz z indyka, ziemniaków i dyni w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zmniejsz temperaturę do 180 stopni, ostrożnie zdejmij folię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 20 minut.

Gulasz z indyka, ziemniaków i dyni w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy