Wiele osób kojarzy dynię ze słodkimi potrawami. W rzeczywistości możesz z niego ugotować wszystko. I jak niesamowity jest gulasz z indyka i dyni! To danie jest uważane za dietetyczne i niezwykle zdrowe. Koniecznie spróbuj!
Składniki
- Indyk (filet) – 400 g
- Dynia - 250 g
- ziemniaki - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- gałka muszkatołowa - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz indyka, osusz i pokrój w drobną kostkę.
Dynię, ziemniaki, cebulę obrać i pokroić.
Złóż indyka, dynię, ziemniaki i cebulę do miski.
Dodaj gałkę muszkatołową, sól, oliwę z oliwek i wymieszaj.
Ułóż warzywa z mięsem na wysmarowanej blasze do pieczenia, przykryj podwójną warstwą folii i piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Zmniejsz temperaturę do 180 stopni, ostrożnie zdejmij folię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy